Kdo jsme?

Jsme malá dechová kapela se sídlem v Dražovicích u Rousínova. Hrajeme hlavně dechovku. Neváhejte a kontaktujte nás. Zahrajeme k tanci a poslechu při různých společenských příležitostech (besedy se seniory, sjezdy rodáků, ostatky po vesnici i na sále, svatby, narozeniny, podnikové večírky, oslavy výročí obce, SDH, Sokola apod.). Naše dechová sekce může zahrát koledy při rozsvěcování  vánočních stromků, v kostelích a při smutečních obřadech. Náš repertoár je široký.

A naše aktuální nabídka:

Chcete darovat oslavenci překvapení v podobě živého vystoupení? Náš dechovkový kvartet dojede, zahraje a zazpívá známé polky a valčíky i na přání. A nejen oslavenec, ale i všichni hosté si mohou po dobrém jídle a pití pořádně zatancovat a zazpívat. Věřte, že je to pro oslavence ten nejmilejší dárek, na který hned tak nezapomene. Tato nabídka je především určena pro lidi z oblasti Vyškova, Rousínova, Bučovic, Slavkova a jejich okolí. Cena je velmi rozumná. 

Zde je náš kvartet v akci.

 yes smiley   

Historie kapely



Náš začátek v roce 2008

Kapela vznikla v květnu 2008 na podnět Michala Hrubého (křídlovka), Jana Machaly (křídlovka) a Karla Hanáka (bicí). Později se přidali Ota Stránský (akordeon) a Milan Kubeša (tuba). Bez zpěvu to nebylo ono a proto se od roku 2009 kapela rozšířila o zpěvačky - Petru Kalábovou a Ivetu Houšťovou. Karla Hanáka později nahradil Lubomír Konrád (bicí) a Jana Machalu zase Josef Polouček (křídlovka). Někdy kapele vypomáhali Vratislav Tynkl (křídlovka), Milan Bezděk (křídlovka), Josef Zajdák (zpěv), Ladislav Julínek (baryton) a Petr Chládek st. (tenor). Po odchodu zpěvaček  na mateřskou dovolenou (2012-2013) se trvalými členy kapely stali zpěváci  - Marcela Franková, Josef Zajdák a Iveta Skoupá. Od roku 2014 se stálými členy kapely stali Milan Bezděk (křídlovka) a Petr Chládek ml. (křídlovka). V květnu 2014 odešel Michal Hrubý, v říjnu 2018 Josef Polouček a v květnu 2019 Lubomír Konrád. V červnu 2019 se za bicí posadil jeden ze zakladatelů - Karel Hanák. V současnosti má kapela 5 muzikantů a 3 zpěváky. Při větších vystoupeních využíváme zvukaře, kterým je v současnosti Radek Cheryn. V červnu 2014 si kapela  založila webové stránky. 


Naše současnost v roce 2020